nedeľa 12. marca 2017

Podvod náš každodenný…

Pod zlatou pozlátkou štedrej mikulášskej povahy našich koaličných politických chápadiel sa ukrýva pulzujúci nádor peňažného obžerstva. Na prvý pohľad by si človek dovolil tvrdiť, že heslo, pomáhať a chrániť, sa vzťahuje aj na našu politiku. Veď Ficove vlaky “zadarmo”, Dankove vianočné trhy na hrade, Bélove milosrdné odkúpenie pozemkov … Oni nám chcú len dobre. Ale je to naozaj tak? 


Dovolím si pár slovami definovať slovenské politické časy 21. storočia. Rozkrádanie, nízke mzdy, ututlané miliardové kšeftíky, buzerácia opozície či kritikov vlády a mnohé iné. Sila zhubnej podstaty vládnej chobotnice dňom i nocou narastá a len málokto sa proti nej odváži bojovať. Zbrane má. Ó, áno. A aké silné. Ťažko sa konfrontuje slobodnej mamičke či ťažko pracujúcemu živiteľovi viacčlennej rodiny s niekým, kto má na svojej strane veľkú časť najmocnejších a najprefíkanejších okrádačov štátu. A viete prečo majú moc? Lebo majú peniaze. Koho peniaze? Ich nie. Sú tvoje. Áno tvoje. To je miesto, kam putuje veľká časť tvojich daní, odvodov, správnych poplatkov a mnohého ďalšieho. Do cudzích vreciek to ide. A potom sa čudujme, prečo štát nevládze vyplácať spravodlivé mzdy učiteľom, dôchodky narobeným ľuďom, osobám, čo svojou prácou zachraňujú naše životy.
Máloktorý jedinec vo vyššom úrade si proti podvodom páchaných na slovenských občanoch otvorí ústa. A keby si aj mohol, častokrát sa nechá ukolísať obnosom našich peňazí ako odškodné svedomiu za “neveru po slovensky”. Takí sa vždy nájdu. V našom chudobnom národe ich je, bohužiaľ, veľa. Veď kto by nepotreboval menšiu vilku, či nový bazén rovno pri nej… 


Je tu aj, chvalabohu, zopár odvážnych jedincov, politikov, ktorí sa neboja využiť ich základné ľudské právo, verejne vyjadriť svoj názor, v našom prípade to je rozhorčenie a konštruktívne kritizovanie. Takým sa však od štátu dostane akurát tak trestné stíhanie vo veci ohovárania premiéra SR, či vo veci verejného upozornenia na pochybné prevody Kočnera v Privatbanke. Veru smutné…


Veľmi demotivujúce je aj to, ako náš milý pán premiér pomenoval ľudí vyjadrujúcich názor k jeho rozkrádačskej vláde, a to “špinavé protislovenské prostitútky”. Poslanec, Igor Mátovič, sa na margo toho vyjadril veľmi trefne. Dovolím si citovať jeho slová. 

“Trápi vás, ako Ficoví ľudia rozkrádajú naše spoločné? ... ste "špinavé protislovenské prostitútky" - podľa Fica. Ono to svedčí len o jedinom - Fico považuje samého seba za Slovensko a keď sa mu niekto stará do "jeho" peňaženky, je protislovenskou prostitútkou. V podstate pochopiteľný názor diktátora.”

Asi tak.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára